26 Φεβρουαρίου 2010

Προβολή του " District 9 " - Tετάρτη 3|4|2010 - 21.30 - Αμφιθέατρο Ι.Μ.Παναγιωτόπουλος

H Kινηματογραφικη Ομαδα Αγρονομων Τοπογραφων (Κ.Ο.Τ.Α.)

παρουσιάζει την ταινία " District 9 "

District 9

http://www.imdb.com/title/tt1136608/

"Ένα πραγματικό αριστούργημα στο είδος του science fiction, που σίγουρα θα εμπνεύσει πολλούς σκηνοθέτες του χώρου τα επόμενα χρόνια. Μια original ταινία προερχόμενη από την Ν. Αφρική, με μικρό σχετικά προϋπολογισμό ($30 εκατομμ., παραγωγός ο Peter Jackson), πετυχαίνει το maximum και από αισθητικής άποψης, αλλά και από ουσιαστικής άποψης, με δυνατές action σκηνές, suspense, συναίσθημα, πρωτότυπο σενάριο και εκτέλεση (εξωγήινοι αποκομμένοι από τους δικούς τους και υποδουλωμένοι στους ανθρώπους).

Κρατάει όλα τα θετικά των χολυγουντιανών συμβάσεων και των action ταινιών, εισάγωντας παράλληλα νέα στοιχεία και έχοντας ένα ικανό βάθος ανάλυσης θεμάτων όπως ο ρατσισμός, η απομόνωση, η ψυχρή λογική των πολιτικών αλλά και η ανθρωπιά (ακόμα και αν αυτή αφορά τη σχέση ενός εξωγήινου με έναν άνθρωπο).

Σίγουρα ο σκηνοθέτης Neill Blomkamp, με αυτό το εντυπωσιακό ντεμπούτο, μας αφήνει υποσχέσεις για ανάλογες ίσως και μεγαλύτερες κινηματογραφικές εμπειρίες και όσοι αγαπάμε τον κινηματογράφο, σίγουρα έχουμε την ανάγκη τέτοιον υποσχέσεων και της εκπλήρωσής τους..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου