12 Μαρτίου 2010

H πειρατεία δεν είναι κλοπή . Είναι πειρατεία .

2 σχόλια:

  1. Λάθος κάνετε. Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ όχι μόνο αντιγράφει, αλλά ΠΟΥΛΑΕΙ κιόλας. Αν δεν πουλήσει τα αντίγραφα, δε θεωρείται πειρατής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.

    Τα πνευματικά προϊόντα που διανέμονται κατά μεγάλο μέρος ψηφιακά, χρησιμοποιούν την αντιγραφή σαν βασική μέθοδο παραγωγής αντιτύπων. Για παράδειγμα, η εφαρμογή iTunes (νόμιμο κατέβασμα μουσικής με πολύ μικρο΄αντίτιμο) ουσιαστικά διανέμει αντίγραφα του μητρικού αρχείου. Κατά συνέπεια, η πειρατεία δίνει έναν τρόπο απόκτησης κυριότητας επί του μητρικού αρχείου (μέσω της αντιγραφής) χωρίς την αφαίρεση του από τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

    Και τώρα η φράση-κλειδί: Διαφυγόντα Κέρδη. Ας υποθέσουμε ότι διανέμετε τον πρώτο σας προσωπικό δίσκο (τα ειλικρινή μου συγχαρητήριά :-) ) και τον θέτετε προς πώληση στο δισκάδικο της γειτονιάς σας. Φυσικά, από την πώληση αυτή περιμένετε κάποια έσοδα που θα καλύψουν τα πραγματοποιημένα έξοδα παραγωγής και τυχόν μέρος των επόμενων. Τι θα γίνει όμως εάν ο συμφοιτητής σας στην άλλη άκρη της πόλης αγοράσει τον δίσκο και αρχίζει να διανέμει αντίγραφα δωρεάν; Τότε, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να πιάσετε μια δουλειά σύντομα για να ξεπληρώσετε την δουλειά σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή