22 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία – Έκκληση στήριξης


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Η κινηματογραφική ομάδα του συλλόγου φοιτητών αγρονόμων και τοπογράφων μηχανικών (Κ.Ο.Τ.Α.), τα τελευταία επτά χρόνια έχει προσφέρει στους φοιτητές του τμήματος αλλά και όλου του Α.Π.Θ. πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια και ομιλίες.  Η ομάδα λειτουργεί στην κατεύθυνση, ότι η ζωή των φοιτητών  στο πανεπιστήμιο δεν ξεκινά και τελειώνει στα μαθήματα, δίνοντας ζωή στο τμήμα και στην ουσία υπερασπίζοντας το άσυλο και το δημοκρατικό πανεπιστήμιο.   Σε όλο αυτό το διάστημα ποτέ δεν έδωσε λαβή για σχόλια και καχυποψία απέναντι στις δραστηριότητες και τα μέλη της.           
Πρόσφατα, μετά από επεισόδια-βανδαλισμούς, από αγνώστους, που σημειώθηκαν στο αμφιθέατρο των τοπογράφων (που χρησιμοποιείται από την κινηματογραφική για τις προβολές), ο πρόεδρος του τμήματος αποφάσισε το μόνιμο κλείδωμα όλων των αιθουσών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ΚΟΤΑ να μην μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί ελεύθερα τον χώρο μετά τις 10 (δεδομένου του ότι στις 10 φεύγει ο φύλακας). Η μόνη λύση του προέδρου για να γίνονται οι προβολές καθημερινές μετά τις 10 είναι να δανείζεται ένα μέλος της κινηματογραφικής το κλειδί με προϋπόθεση να αφήνει την ταυτότητά του. Πράγμα που θέτει σε κίνδυνο τα μέλη που θα δίνουν στοιχεία, δεδομένου της ευαίσθητής της θέσης όσων αφορά τα πνευματικά δικαιώματα και τις παλαιότερες προστριβές της ομάδας με αρχές προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.
Η πρόταση που θέσαμε ως εναλλακτική ήταν να κλειδώνει ο φύλακας από την κεντρική είσοδο ώστε να μην χρειάζεται κανένας να δανείζεται κλειδί. Η πρόταση αυτή απορίφθηκε παρ’ όλο που και το ΔΣ του συλλόγου την είχε υπερψηφίσει. Ο κοσμήτορας επίσης δεν έδειξε καμία στήριξη και μας παρέπεμψε στον πρόεδρο του τμήματος Τοπογράφων μηχανικών ξανά.
Θεωρούμε λοιπόν πως η στέρηση των αιθουσών από τις πολιτιστικές ομάδες, το μόνο που έχει να προσφέρει είναι ένα αποστειρωμένο και τεχνοκρατικό πανεπιστήμιο.  Σε καιρούς που η ψυχαγωγία και η διασκέδαση τελούν υπό διωγμό και ο θεσμός του ασύλου δέχεται ανελέητη επίθεση, θεωρούμε πως το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η διοίκηση του τμήματος, είναι να σταθεί αλληλέγγυα απέναντι στους φοιτητές της.
Σκοπός μας είναι η κοινοποίηση των γεγονότων αυτών και ζητούμε τη στήριξη των φοιτητών, των άλλων φοιτητικών πολιτιστικών ομάδων και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Κινηματογραφική Ομάδα Τοπογράφων Αγρόνομων ΑΠΘ

2 σχόλια:

  1. Έχετε δίκιο στην διεκδίκηση αυτού του αιτήματος, ωστόσο για μένα παίρνει αποκρουστική μορφή όταν του βάζεις κεφαλαίους φωνακλάδικους τίτλους και λέξεις όπως καταγγελία.

    "..ζητούμε τη στήριξη των φοιτητών, των άλλων φοιτητικών πολιτιστικών ομάδων και της πανεπιστημιακής κοινότητας."

    Πώς ακριβώς θέλετε να σας στηρίξουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στήριξη είναι η παρουσία και η συμμετοχή του καθενός στις προβολές μας.



    Κινηματογραφική Ομάδα Τοπογράφων Αγρονόμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή