3 Νοεμβρίου 2013

Spirited Away




Το Ταξίδι στην χώρα των θαυμάτων (Spirited Away) είναι ιαπωνική ταινία anime, του Hayao Miyazaki. Ίσως ένα από τα καλύτερα anime που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Η ιστορία αναφέρεται στις περιπέτειες ενός σκυθρωπού κοριτσιού, που ονομάζεται Τσιχίρο Όγκινο, η οικογένεια της οποίας μετακομίζει σε μια νέα γειτονιά. Στο δρόμο για το νέο τους σπίτι, χάνοντας τον δρόμο, φτάνουν έξω από ένα τούνελ και από περιέργεια οι γονείς της αποφασίζουν να δουν που οδηγεί. Έτσι βρίσκονται σε ένα κόσμο που κυριαρχούσε η μαγεία, σε μια έρημη πόλη γεμάτη εστιατόρια. Οι γονείς της Τσιχίρο αρχίζουν να τρώνε ,μη ξέροντας ότι αυτό το φαγητό άνηκε σε Θεούς και Δαίμονες, κάτι που τελικά τους μεταμορφώνει σε σε γουρούνια. Η κόρη τους προσπαθεί να τους επαναφέρει, με την μόνη λύση της να είναι η εργασία στην επιχείρηση λουτρών της μάγισσας Γιουμπάμπα!

Η ατμοσφαιρα που δημιουργει ο Miyazaki στο anime ειναι ονειρικη. Υπαρχουν βεβαια και σημεια οπου γινεται εφιαλτικη, αλλα με εναν ιδιαιτερο τροπο... Κάθε εικόνα αιχμαλωτίζει την φαντασία σου και την πηγαίνει λίγο παραπέρα.

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0245429/
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gf-t6jv00hA

Η ταινία θα προβληθεί στα ιαπωνικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Πηγές: Wikipedia, cine.gr

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 6/11, στις 21:00 στο αμφιθέατρο των Τοπογράφων (3ος όροφος, 3ης πολυτεχνικής πτέρυγας, ΑΠΘ)

Κινηματογραφική
Ομάδα
Τοπογράφων
Αγρονόμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου