28 Απριλίου 2010

Κείμενο στήριξης της Κινηματογραφικής ομάδας ΑΣΟΕΕ


Εδώ και χρόνια στο τμήμα Τοπογράφων Αγρονόμων της Πολυτεχνικής του Α.Π.Θ. λειτουργεί η Κ.Ο.Τ.Α.(Κινηματογραφική Ομάδα Τοπογράφων Αγρονόμων). Όπως και κάθε Κινηματογραφική Ομάδα, διοργανώνει προβολές ταινιών και άλλα δρώμενα σε αντιπαράθεση με τα εκάστοτε κινηματογραφικά πρότυπα και με σκοπό την πολιτιστική προσφορά έξω από τα όρια της εμπορευματοποίησης. Για όλα αυτά χαίρει της στήριξης των φοιτητών της σχολής.
Την περασμένη εβδομάδα, κι ενώ υπήρχε προγραμματισμένη προβολή, η σχολή την απαγόρεψε λόγω καταγγελίας της Ε.Π.Ο.Ε.(Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων). Η εταιρία αυτή λειτουργεί προς συμφέρον των μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών και εταιριών διανομής στην Ελλάδα και είναι η ίδια που με μηνύσεις και εξώδικα έκλεισε τα μεγαλύτερα sites υπότιτλων και γνωστά torrent sites, όπως το gamato.
Εμείς ως Κινηματογραφική Ομάδα Ο.Π.Α. σεβόμαστε το δικαίωμα του δημιουργού στο έργο του, αλλά αντιλαμβανόμαστε την τέχνη και ιδιαίτερα τον Κινηματογράφο, ως μία συνεισφορά που δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με εμπορικά κριτήρια, τουλάχιστον στους πανεπιστημιακούς χώρους. Η δράση οποιασδήποτε πολιτιστικής ομάδας είναι μία δράση από φοιτητές για τους φοιτητές και γι’ αυτό ο ρόλος της ετεροκαθορίζεται από την ύπαρξη του ασύλου.
Για όλους αυτούς τους λόγους, στηρίζουμε τις προσπάθειες και τις διαμαρτυρίες της Κ.Ο.Τ.Α., καλούμε όλες τις Κινηματογραφικές ομάδες να πράξουν το ίδιο και δηλώνουμε πως σε περίπτωση παρόμοιου γεγονότος στην δικιά μας σχολή στο μέλλον, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σταματήσει την ανιδιοτελή πολιτιστική μας δράση.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Ο.Π.Α.(ΑΣΟΕΕ)

http://aueb-film-club.blogspot.com/
http://twitter.com/auebfilmclub

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου